Logo

Αυστραλία: 7 νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ [βίντεο]



 
 

Σε επτά ανέρχονται πλέον τα θύματα – ανάμεσά τους και ο δράστης- της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι σε μεγάλο εμπορικό κέντρο του  Σιδνεϊ το απόγευμα τοπική ώρα του Σαββάτου, γεγονός που συγκλονίζει την Αυστραλία και ολόκληρο τον κόσμο.

Λίγο νωρίτερα ο βοηθός επίτροπος της αστυνομίας, Anthony Cooke, σε συνέντευξη Τύπου μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε ότι ο δράστης πυροβολήθηκε από μία αστυνομικό που βρισκόταν μόνη της στο συγκεκριμένο σημείο του εμπορικού κέντρου.

«Αντιμετώπισε τον δράστη που είχε μετακινηθεί σε αυτό τη φάση στο επίπεδο πέντε [του εμπορικού κέντρου] καθώς συνέχισε να τρέχει γρήγορα πίσω του για να τον προλάβει. Αυτός γύρισε για να την αντιμετωπίσει και σήκωσε ένα μαχαίρι. Η αστυνομικός τον πυροβόλησε με το όπλο της και αυτό το άτομο είναι πλέον νεκρό».

Όπως πρόσθεσε «υπάρχουν πέντε θύματα που έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα των πράξεων αυτού του δράστη».

Βίντεο έχουν καταγράψει τις στιγμές που ένας από τους δράστες τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο καθώς ο κόσμος τρέχει για να σωθεί.

Νωρίτερα μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τον δράστη πριν αρχίσει να μαχαιρώνει κόσμο. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο, βγήκε και επέστρεψε με ένα μαχαίρι, πριν ξεκινήσει το φονικό του έργο.

Ένας άνδρας, μιλώντας στο ABC, είπε ότι όταν ο άνδρας μπήκε ξανά στο κέντρο κρατώντας το μαχαίρι κινούνταν «πραγματικά ήρεμα».

«Περπατούσε σαν να έτρωγε παγωτό στο πάρκο», είπε ο άνδρας.

Πού βρίσκεται το εμπορικό κέντρο

Η επίθεση σημειώθηκε σε ένα μεγάλο, έξι επιπέδων εμπορικό κέντρο, το Westfield στο Bondi Junction στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Ενώ τα ανατολικά προάστια φιλοξενούν παραδοσιακά μερικούς από τους πιο εύπορους κατοίκους της πόλης, το Bondi Junction λειτουργεί ως βασικός κόμβος αγορών και μεταφορών για την ευρύτερη περιοχή.

Δεν απέχει πολύ από την εμβληματική παραλία του Bondi και απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα από την κύρια κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Σίδνεϊ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-4-2024 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις