Logo

Οι δικαστικοί υπάλληλοι καταγγέλουν τον Yπεύθυνο Ασφαλείας του Yπουργείου Δικαιοσύνης για υβριστική επίθεση



 
 

Υβριστική επίθεση καταγγέλουν ότι δέχτηκαν από τον Υπεύθυνο Ασφαλείας του Υπουργείου Δικαιοσύνης μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) κατά την επίσκεψή τους στο Υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, ενώ δόθηκε άδεια να εισέλθουν στο Υπουργείο, «ο συγκεκριμένος υπάλληλος συνέχισε τις προκλήσεις του, απαιτώντας να μην εισέλθει όλη η αντιπροσωπεία μας (και τα 4 μέλη του Δ.Σ.), αλλά μόνον 2 από αυτά, γεγονός που μας εξόργισε και μας ανάγκασε σε αποχώρηση από το Υπουργείο».

Και προσθέτει στην ανακοίνωση: «Μας προκαλεί απορία, αλλά και αλγεινή εντύπωση η τόσο ξαφνική μετάλλαξη της συμπεριφοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί θητείας σας, έναντι του συνδικαλιστικού μας οργάνου, όταν ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια αντιμετώπιση και μάλιστα σε όλη την πολύχρονη θητεία του προκατόχου σας, ενώ υπήρχαν μεγάλες και αγεφύρωτες αντιθέσεις και διαφωνίες σε σχέση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας, ουδέποτε διεκόπη «με βίαιο τρόπο» διάλογος, ουδέποτε παρεμποδιστήκαμε στην άσκηση των συνδικαλιστικών μας καθηκόντων».

Τέλος η ΟΔΥΕ απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη αναφέρει: «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από μέρους σας τη λήψη μέτρων ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες, απαράδεκτες συμπεριφορές που εκθέτουν το ίδιο το Υπουργείο και εσάς προσωπικά, αφετέρου δε, θίγουν βάναυσα την αξιοπρέπεια και απαξιώνουν τον θεσμικό μας ρόλο ως συνδικαλιστικού οργάνου. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητο, ως ελάχιστη κίνηση αποκατάστασης την έμπρακτη συγγνώμη του ως άνω υπαλλήλου προς το συνδικαλιστικό όργανο και την καταδίκη από μέρους σας τέτοιων συμπεριφορών».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-4-2024 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις