Logo

ΗΠΑ: Σάλος για τους αστυνομικούς που ψέκασαν φοιτητές με σπρέι πιπεριού



 
 

pepper-spray_21-11-2011Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι αστυνομικοί του Πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια που χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού ενάντια σε φοιτητές που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία. (Δείτε το βίντεο)

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου ανακοίνωσε, ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα την επικεφαλής της δύναμης, Ανέτ Σπικούζα, και δύο ακόμα δύο αστυνομικούς που δεν κατονόμασε, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να εκτονώσει την ένταση.

Η είδηση ήρθε μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ότι συγκλονίστηκε από τις εικόνες του βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να ψεκάζουν εντελώς απρόκλητα τους φοιτητές.

"Η ελευθερία του λόγου είναι μέρος του DNA αυτού του Πανεπιστημίου και οι ειρηνικές διαματυρίες έχουν κεντρική σημασία στην ιστορία μας. Είναι μια αξία που πρέπει να προστατεύσουμε με επαγρύπνηση", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος, Μαρκ Γιούντοφ.

Υποσχέθηκε επίσης, ότι θα αξιολογήσει τις μεθόδους της αστυνομίας και στις 10 πανεπιστημιουπόλεις της Καλιφόρνια.

Διορία 30 ημερών για την ολοκλήρωση της έρευνας για το περιστατικό, έδωσε στην ειδική ομάδα που θα συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, η πρύτανης Λίντα Κατέχι, επισπεύδοντας τη διαδικασία.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-11-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις