Logo

Η Γη θα αποκτήσει... δεύτερο ήλιο !



 
 

scndsn_23-1-2011_resizeΗ Γη μπορεί σύντομα να αποκτήσει και δεύτερο “ήλιο”, τουλάχιστον για μία ή δύο εβδομάδες!

Το κοσμικό αυτό φαινόμενο θα συμβεί όταν ένα από τα φωτεινότερα αστέρια του νυχτερινού ουρανού εκραγεί ως "σουπερνόβα".

Σύμφωνα με τις αναφορές, η πιο εντυπωσιακή επίδειξη φωτός στην ιστορία του πλανήτη θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και φέτος. Έτσι ο πλανήτης μας θα έχει αναμφίβολα μία θέση στη μπροστινή σειρά του θεάματος όταν το κόκκινο, γιγαντιαίο αστέρι Μπετελζέζ, που ήδη αργοπεθαίνει, εκραγεί.

Η έκρηξη μάλιστα θα είναι τόσο λαμπερή που, ακόμα κι αν το άστρο Μπετελζέζ βρίσκεται 640 έτη φωτός μακριά από τη Γη, θα μετατρέψει τη νύχτα σε ημέρα και θα φαίνεται σαν να υπάρχουν δύο ήλιοι στον ουρανό για μερικές εβδομάδες.

To μοναδικό γεγονός που διχάζει τους επιστήμονες είναι το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτή η έκρηξη.

Ο Μπραντ Κάρτερ, ανώτερος λέκτορας Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Νότιου Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, υποστηρίζει ότι αυτή η γαλαξιακή έκρηξη θα μπορούσε να συμβεί πριν από το 2012 ή οποιαδήποτε στιγμή μέσα στα επόμενα εκατομμύρια χρόνια.

«Τα καύσιμα στο κέντρο αυτού του αστεριού έχουν εξαντληθεί», δήλωσε ο Δρ. Κάρτερ στην αυστραλιανή ιστοσελίδα “news.com.au.”. «Το καύσιμο αυτό διατηρεί τη λάμψη του Μπετελζέζ και το στηρίζει. Όταν λοιπόν τελειώσει, το αστέρι κυριολεκτικά θα καταρρεύσει επάνω στον ίδιο του τον εαυτό και μάλιστα, θα το κάνει πολύ γρήγορα».

Όπως μάλιστα προσέθεσε:«Αυτό θα είναι και το τελικό “ζήτω” για το αστέρι. Θα κάνει “μπαμ”, θα εκραγεί, θα φωτιστεί - θα έχουμε απίστευτη φωτεινότητα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα για μία με δύο εβδομάδες - και στη συνέχεια, κατά τους προσεχείς μήνες, θα αρχίσει να ξεθωριάζει και τελικά θα είναι πολύ δύσκολο να το δούμε καν».

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με θεωρίες για την "ημέρα της Κρίσεως", οι οποίες συνδέουν τη συγκεκριμένη έκρηξη σουπερνόβα με την πρόβλεψη του ημερολογίου των Μάγιας για Αρμαγεδδώνα, το 2012. Οι θεωρίες αυτές, τροφοδοτούνται από την συσχέτιση της λέξης “Μπετελζέζ” (Betelgeuse) με τον διάβολο.

Οι εμπειρογνώμονες ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ακόμη κι αν αυτή η μεγάλη έκρηξη βρίσκεται όντως προ των πυλών, θα συμβεί πάρα πολύ μακριά από τη Γη για να μπορέσει μας κάνει οποιαδήποτε ζημιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις