Logo

Το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου για αναζήτηση εξωγήινων ! (pics)



 
 

etlscp_3-10-2011Το «Εξαιρετικά Μεγάλο Ευρωπαϊκό Τηλεσκόπιο» θα στεγάζεται σε έναν θόλο στο μέγεθος του Μπιγκ Μπεν και θα περιέχει έναν καθρέφτη, ο οποίος έχει μέγεθος σχεδόν το μισό μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. 

Οι αστρονόμοι ελπίζουν ότι το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο, το οποίο θεωρείται ως «το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό μάτι στον ουρανό» σε ολόκληρο τον κόσμο, θα μπορέσει να δώσει, επιτέλους, μία απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει ζωή έξω από τον πλανήτη μας.

Το τηλεσκόπιο, το οποίο θα στηθεί στην έρημο Ατακάμα, στη Χιλή, έχει μια ευαισθησία στο ορατό και υπέρυθρο φως, η οποία είναι δεκάδες φορές μεγαλύτερη από αυτή κάθε άλλου τηλεσκοπίου στο παρελθόν και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους αστρονόμους να ρίξουν μια ματιά στο παρελθόν – στους πρώτους γαλαξίες, 14 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο των επιστημόνων, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τα μυστικά της σκοτεινής ύλης και της σκοτεινής ενέργειας, βοηθώντας τους να εξηγήσουν πώς εξελίχθηκε το σύμπαν.

Όσο για την τοποθεσία που επιλέχθηκε για το στήσιμο του τηλεσκοπίου, η έρημος Ατακάμα θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή, καθώς η ξηρότητα και η καθαρότητα του αέρα της, παρέχουν εξαιρετικές συνθήκες παρατήρησης.

dsrttl_3-10-2011

 

 

 

 

 

 

 

etlscp_3-10-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-10-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις