Logo

Έκθεση - χαστούκι της Διεθνούς Αμνηστίας για την Καθολική Εκκλησία



 
 

abuse_27-9-2011Νέα έκθεση του ιρλανδικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρει ότι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς "περιλαμβάνει πράξεις που ισοδυναμούσαν με βασανιστήρια και απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση".

Η 430 σελίδων έκθεση "μας θυμίζει ότι παιδιά της Ιρλανδίας ήταν αντικείμενα μεταχείρισης που θα ήταν τρομακτική ακόμα και για αιχμαλώτους πολέμου, πόσο μάλλον για μικρά αγόρια και κορίτσια", δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός παιδικών και νεανικών υποθέσεων, Φράνσις Φιτζέραλντ.

Στην έκθεση περιγράφονται μέθοδοι "τιμωρίας" παιδιών που φιλοξενούνταν σε εκκλησιαστικά ιδρύματα, για παραπτώματα όπως τα λάθη στις σχολικές εργασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων: κλοτσιές, εγκαύματα, μαστίγωμα, ξύρισμα των μαλλιών, φάλαγγα (!), ζεμάτισμα, κρέμασμα στον τοίχο και ξυλοδαρμό. Έχουν αναφερθεί ακόμα και δαγκώματα σκύλων.

bishops_27-9-2011Τα παιδιά υπέφεραν από κατάγματα στα πλευρά, τη μύτη, τους καρπούς, τα χέρια και τα πόδια, τραυματισμούς στο κεφάλι και τα γεννητικά όργανα, την πλάτη, το στόμα, τα μάτια, τα αυτιά, το πρόσωπο και τα νεφρά, σπασμένα δόντια, εγκαύματα και κρυοπαγήματα.

Τόσο τα τραύματα που προκαλούνταν από βασανιστήρια όσο και οι ασθένειες που οφείλονταν στις κακές συνθήκες διαβίωσης, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και το φτωχό και κακής ποιότητας φαγητό, αφήνονταν χωρίς θεραπεία.

Σοκ προκαλούν οι περιγραφές για ομαδικούς βιασμούς αγοριών και κοριτσιών, πολλές φορές με τη χρήση αντικειμένων.

Η αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας αποτελεί απάντηση σε τέσσερις μεγάλες κυβερνητικές έρευνες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας, που διεξάγονται από το 2003.

Οι έρευνες αποκάλυψαν ευρεία κακοποίηση παιδιών στη διάρκεια δεκαετιών από κληρικούς και μέλη θρησκευτικών ταγμάτων και οδήγησαν στην παραίτηση τριών επισκόπων.

child_abuse_27-9-2011Η πιο πρόσφατη κυβερνητική έκθεση, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο, συμπεραίνει ότι οι πολιτικές για την προστασία των παιδιών που καθιερώθηκαν από τους Ιρλανδούς ηγέτες της εκκλησίας το 1996, "δεν εφαρμόστηκαν πλήρως και με συνέπεια στην επισκοπή του Cloyne", όπου καταγγελίες γίνονταν ακόμα και το 2009.

Το Βατικανό διενεργεί χωριστή έρευνα για τις υποθέσεις αυτές, αλλά πόρισμα δεν αναμένεται μέχρι το 2012.

Το Μάιο, η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε την Αγία Έδρα ότι απέτυχε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση.

Επιπλέον, θύματα κακοποίησης προσέφυγαν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ζητώντας να θεωρηθεί υπεύθυνος ο Πάπας Βενέδικτος για την "συστηματική και διαδεδομένη" συγκάλυψη βιασμών και σεξουαλικών εγκλημάτων σε βάρος παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός προανήγγειλε νόμο, ο οποίος θα προβλέπει ποινή φυλάκισης για τους κληρικούς που θα παραλείπουν να αναφέρουν υποψίες κακοποίησης παιδιών στην αστυνομία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις