Logo

Ανάρπαστο στους VIP το νέο jet της Boeing



 
 

boeing747_23-6-2011Ανάγκη να αποκτήσουν ένα από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα του κόσμου φαίνεται ότι έχουν οι VIP του πλανήτη, καθώς η Boeing έχει δεχθεί ήδη παραγγελίες για το νέο, τεράστιο jumbo jet 747-8 Intercontinental, αξίας $300 εκ. δολαρίων, που παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στην αεροπορική έκθεση Paris Air Show, στη Γαλλία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, οκτώ από τις 33 παραγγελίες για το νέο αεροσκάφος προέρχονται από "Business Jet/VIP πελάτες".

Είτε πρόκειται για κυβερνήσεις, αρχηγούς κρατών ή πλούσιες οικογένειες, η εταιρεία κρατάει μυστική την ταυτότητα των αγοραστών, εφόσον το ζητήσουν.

Το νέο Boeing Intercontinental μπορεί να μεταφέρει 467 επιβάτες. Η γερμανική Lufthansa έχει παραγγείλει 20 και θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα τα δρομολογήσει, στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο πρώτος που παρήγγειλε το νέο jumbo jet φημολογείται ότι είναι αρχηγός κράτους της Μέσης Ανατολής.

Το 2007, η Boeing ανακοίνωσε ότι ο πρώτος ιδιώτης αγοραστής του A380 superjumbo, του μεγαλύτερου αεροσκάφους του κόσμου, ήταν ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal και πλήρωσε περίπου $370 εκ. για να το αποκτήσει.

Συχνά, οι ιδιώτες πελάτες απαιτούν ακριβές τροποποιήσεις στα αεροσκάφη, όπως επιπλέον κρεβατοκάμαρες ή μπάνια, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τις δικές τους και της συνοδείας τους.

Ένας πελάτης ζήτησε να κατασκευαστεί ειδικό ασανσέρ, ώστε να μην αναγκάζεται να ανεβαίνει σκαλιά για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις