Logo

Σκωτία: Η ηφαιστειακή στάχτη ακύρωσε τις πτήσεις



 
 

volcano3_24-5-2011Το νέφος της στάχτης από την ηφαιστειακή έκρηξη στην Ισλανδία έφτασε στη Σκωτία, την Τρίτη, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δεκάδες πτήσεις από και προς τη χώρα. (Δείτε το βίντεο)

Καθώς το σύνεφο δεν αποκλείεται να εξαπλωθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια λαμβάνουν μέτρα για πιθανή διατάραξη των πτήσεων, αν και η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair διαμαρτυρήθηκε για «μη απαραίτητους περιορισμούς» στη Σκωτία.

volcano1_24-5-2011Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ισλανδίας, Olafur Grimsson, δεν προβέπεται να προκληθούν της ίδιας κλίμακας προβλήματα που είχε προκαλέσει η έκρηξη ενός άλλου ισλανδικού ηφαιστείου πέρυσι.

Το 2010, είχαν ακυρωθεί 100.000 πτήσεις σε όλη την Ευρώπη, ακινητοποιώντας 10 εκ. επιβάτες και προκαλώντας ζημιές $1,7 στις αεροπορικές εταιρείες.

Η στάχτη αναμένεται να επηρεάσει τις πτήσεις στην Νορβηγία και τη Δανία τις επόμενες μέρες, αν και σε μικρό τμήμα του εναέριου χώρου τους.

Στην Ισλανδία, το αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ λειτουργεί κανονικά, με εξαίρεση κάποιες πτήσεις προς τη Βρετανία που ματαιώθηκαν.

Η Ryanair, η οποία αναγκάστηκε να ματαιώσει 36 πτήσεις σήμερα, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές – μαζί με άλλες εταιρείες – καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα αεροσκάφη που ταξιδεύουν από και προς την Σκωτία.

Πτήσεις ακύρωσαν και η British Airways, η Flybe, η EasyJet και η Aer Lingus.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις