Logo

Έφηβη τρέφεται αποκλειστικά με κοτομπουκιές τα τελευταία 15 χρόνια !



 
 

chckng_27-1-2012Οι γιατροί προειδοποίησαν μια έφηβη κοπέλα από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια τρέφεται αποκλειστικά και μόνο με κοτομπουκιές, ότι το αγαπημένο της φαγητό τη σκοτώνει!

Όπως δήλωσε η 17χρονη Στέισι Ίρβιν στη DailyMail, οι κοτομπουκιές έγιναν το αγαπημένο – και μοναδικό – της έδεσμα σε ηλικία 2 ετών, όταν η μητέρα της έφερε μία μέρα σπίτι τα γνωστά chicken nuggets από τα McDonald's.

Έκτοτε, η Στέισι δεν ξαναέβαλε στο στόμα της φρούτα και λαχανικά, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει αναπνευστικά προβλήματα και αναιμία. Πρόσφατα, μάλιστα, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο όταν κατέρρευσε, έχοντας πρησμένες φλέβες στην γλώσσα της.

Παρ’ όλα αυτά, η 17χρονη κοπέλα δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό. «Έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ ότι αυτό που κάνω είναι πραγματικά κακό για μένα», είπε.

Η λεγόμενη μονοφαγία, όπως στην περίπτωση της Στέισι, μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από τις διατροφικές τους συνήθειες ή όταν θέλουν να χάσουν βάρος.

Σε ένα πείραμα, το οποίο διεξήχθη το 2010, ο Μαρκ Χομπ, καθηγητής της ανθρώπινης διατροφής στο κρατικό πανεπιστήμιο του Κάνσας, δεν έτρωγε τίποτε άλλο πέρα από Twinkies (αμερικανικό σνακ, μίνι κεκάκι με κρέμα) για 10 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να χάσει 12 κιλά και σχεδόν 5 πόντους από τον συνολικό δείκτη μάζας σώματός του (BMI).

«Αυτό που έκανα δεν ήταν μια υγιής διατροφική συμπεριφορά και οδήγησε σε προβλήματα υγείας. Αυτό είναι και το πολύπλοκο να αντιληφθούμε – ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της υγιεινής διατροφής και των υγιεινών αποτελεσμάτων», είπε ο Χομπ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις