Logo

Συμβουλές για σωστό μακιγιάζ σύμφωνα με τα φυσικά σας χρώματα



 
 

skin_and_makeup_10-120-2010Είναι πολύ βασικό να ξέρουμε να βαφόμαστε σωστά ανάλογα με το τι μας ταιριάζει καλύτερα, έτσι ώστε το αποτέλεσμα  να είναι όσο το δυνατόν φυσικό και ωραίο. Και ακριβώς επειδή δεν έχουμε όλες μας το ίδιο χρώμα δέρματος, μαλλιών και ματιών, συγκεντρώσαμε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το μακιγιάζ που ταιριάζει στην κάθε γυναίκα, ανάλογα με τα φυσικά της χρώματα.

Έτσι λοιπόν, αν έχετε ξανθά μαλλιά κι ανοιχτόχρωμο δέρμα, θα πρέπει να μην υπερβάλετε. Να έχετε σαν κανόνα το φυσικό  και διακριτικό μακιγιάζ και ν’ αποφεύγετε τα σκληρά χρώματα και τις αντιθέσεις.

Ιδέες μακιγιάζ για τη μέρα: Σχεδιάστε τα μάτια σας με ένα γκρι ή καφέ μολύβι και στη συνέχεια, απλώστε μια ροζ ή ασημένια σκιά. Βάψτε τις βλεφαρίδες σας με καφέ μάσκαρα και βάλτε απαλό ροζ στα μάγουλα και διαφανές ή ροζ κραγιόν στα χείλη σας.

Ιδέες για λαμπερό βραδινό μακιγιάζ: Τονίστε τα μάτια σας με πράσινο μολύβι, απλώστε στο κινητό βλέφαρο μία καφέ σκιά και στην περιοχή κάτω απ’ τα φρύδια απλώστε μια σκιά σε κρεμ-μπεζ απόχρωση. Βάλτε ρουζ σε βερικοκί απόχρωση και βάψτε τα χείλη σας με κραγιόν σε έναν τόνο πιο σκούρο απ’ το φυσικό σας χρώμα.

Εάν πάλι, έχετε το μουντό και χλωμό δέρμα της σκούρας ξανθιάς, σας ταιριάζουν οι ανταύγειες στα μαλλιά και οποιοδήποτε χρώμα μακιγιάζ. Ωστόσο, μπορείτε να δώσετε έναν πιο χρυσό τόνο στο δέρμα σας, χρησιμοποιώντας ένα μέικ - απ στο χρώμα του μελιού. Για τα μάγουλα και τους κροτάφους, προτιμήστε ρουζ στο χρώμα της τερακότας και για τα χείλη, ένα βαθύ κοραλλί. Κάντε το περίγραμμα των ματιών σας με ένα σκούρο πράσινο μολύβι και χρησιμοποιήστε χαλκόχρωμη ή χρυσή σκιά κάτω απ’ τα φρύδια σας. Μπορείτε επίσης, να βάλετε καφέ σκιά κατά μήκος των φρυδιών σας (με μεγάλη προσοχή να μην σας ξεφύγει σκιά απ’ το φυσικό τους σχήμα) για να γίνει πιο απαλό το χρώμα τους.

Ιδέες για λαμπερό μακιγιάζ: Τονίστε τα μάτια σας με γκρι σκούρο μολύβι, απλώστε μια ασημένια σκιά στο κινητό βλέφαρο ως την πτυχή και χρησιμοποιήστε κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα στα μάγουλα και τα χείλη.

makeup_skin2_10-12-2010Οι κοκκινομάλλες πρέπει να αξιοποιούν τα φυσικά τους χρώματα, ιδιαίτερα αν έχουν πανάδες. Γι’ αυτό το λόγο, χρησιμοποιήστε ένα πιο ανοιχτό και διάφανο μέικ-απ ή μια υδατική κρέμα ελάχιστα χρωματισμένη, για την ημέρα. Τονίστε τα μάτια σας με σκιές σε σοκολατί, χρυσές, βερικοκί και μπρούτζινες αποχρώσεις, περάστε τα μάγουλά σας με ένα ανοιχτό πορτοκαλί ρουζ και βάλτε ένα “σκοτωμένο” ροζ κραγιόν στα χείλη σας.

Αν έχετε το κλασικό ανατολίτικο πρόσωπο - κρεμ δέρμα, λαμπερά μαύρα μαλλιά, μαύρα μάτια και έντονο τόξο στα φρύδια - μπορείτε να “ζωντανέψετε” το δέρμα σας με φωτεινά μάγουλα και χείλια, βάζοντας ρους σε χρώμα ροζ-ροδακινί και κραγιόν σε λίγο πιο έντονη απόχρωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπλε-λουλακί σκιά στο κινητό βλέφαρο και μια σκούρα μπλε σκιά στο κάτω βλέφαρο, για να τονίσετε το σχήμα των ματιών σας.

Για το τέλος, αφήσαμε τον πιο περίεργο - αλλά και πανέμορφο - συνδυασμό των σκούρων μαλλιών με χλωμό δέρμα κι ανοιχτόχρωμα μάτια, ο οποίος οπωσδήποτε προσφέρεται για αντιθέσεις. Χρησιμοποιήστε λοιπόν, ένα μέικ - απ στο χρώμα του φίλντισι για να ταιριάζει και με το δέρμα σας, ανοιχτό ροζ στα μάγουλα, καφέ σκιά γύρω από τα μάτια σας  - για πιο έντονο βλέμμα - που θα ανοίγει προς το ροζ και θα καταλήγει σε άσπρη “ανταύγεια” κάτω από τα φρύδια σας. Για να προσθέσετε λάμψη στα χείλη σας, χρησιμοποιήστε ένα κόκκινο - στο χρώμα της παπαρούνας - κραγιόν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-12-2010 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις