Logo

Χάστε κιλά ανάλογα με την... προσωπικότητά σας !



 
 

dtprsn_26-11-2011Σας έχει τύχει ποτέ να κάνετε την ίδια δίαιτα με μία φίλη σας και η μία από εσάς να χάσει βάρος ενώ η άλλη όχι; Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να εξαρτάται από την προσωπικότητά σας!

Ο νευρολόγος Ντάνιελ Έιμεν έχει αναπτύξει μία δίαιτα, η οποία απορρίπτει την μέτρηση θερμίδων και επικεντρώνεται στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου, αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες του και συμβουλεύοντάς το ποια φαγητά θα πρέπει να τρώει και ποια να αποφεύγει.

«Εξετάσαμε τον εγκέφαλο των υπέρβαρων ασθενών μας και ανακαλύψαμε πως δεν υπήρχε ούτε ένα στοιχείο του εγκεφάλου που να σχετίζεται με το υπερβολικό βάρος. Υπάρχουν τουλάχιστον 5 διαφορετικοί τύποι ανθρώπων: οι καταναγκαστικοί υπερφάγοι, οι παρορμητικοί υπερφάγοι, οι καταναγκαστικοί και παρορμητικοί υπερφάγοι, οι συναισθηματικοί υπερφάγοι και οι αγχωτικοί υπερφάγοι», εξηγεί ο Δρ. Έιμεν.

Βασισμένοι λοιπόν στην έρευνα του Δρ. Έιμεν, σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε τη δυνατότητα να βρείτε τη δίαιτα που σας ταιριάζει καλύτερα, σύμφωνα με την προσωπικότητά σας.

brgrt_26-11-2011Καταναγκαστικός υπερφάγος

Είστε: Καταναγκαστικός, ερειστικός, επιρρεπής στην υπερβολή, έχετε προβλήματα ύπνου, «κρατάτε μανιάτικο».

Τι σας κάνει καλό: Σολομός, καφέ ρύζι, ηλιόσποροι, γαλοπούλα (χωρίς το δέρμα της), μπανάνες, τσάι βοτάνων και σύνθετοι υδατάνθρακες, οι οποίοι βοηθούν το σώμα να παράγει περισσότερη σεροτονίνη, βελτιώνοντας την διάθεση.

Τι δεν σας κάνει καλό: Δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνη και καφεΐνη, η οποία αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση - κάτι που οι καταναγκαστικοί υπερφάγοι έχουν σε αφθονία.

ovrt_26-11-2011Παρορμητικός υπερφάγος

Είστε: Ανοργάνωτοι, επιρρεπής στο να τρώτε όταν δεν πεινάτε, αφαιρείστε εύκολα, συχνά φτάνετε στα ραντεβού καθυστερημένος.

Τι σας κάνει καλό: Κοτόπουλο, γαλοπούλα, αυγά, ψάρι, όστρακα, μπριζόλα, δημητριακά και πράσινο τσάι, τα οποία ανεβάζουν τα επίπεδα ντοπαμίνης στο εγκέφαλο και τονώνουν την συγκέντρωση.

Τι δεν σας κάνει καλό: Δίαιτες υψηλές σε υδατάνθρακες, καθώς οι υδατάνθρακες που δίνουν ώθηση στην σεροτονίνη είναι καταστροφικοί γι' αυτή την περίπτωση επειδή μειώνουν την συγκέντρωση ακόμα περισσότερο.

hbtt_26-11-2011Καταναγκαστικός - Παρορμητικός υπερφάγος

Είστε: Για την ακρίβεια, εσείς μοιράζεστε χαρακτηριστικά και από τους καταναγκαστικούς και από τους παρορμητικούς υπερφάγους και σκέφτεστε το φαγητό όλη την ημέρα.

Τι σας κάνει καλό: Πράσινο τσάι, η διατροφή με υγιεινές εναλλακτικές, η άσκηση, το να βάζετε στόχους, ο πολύς ήλιος και ο φρέσκος αέρας.

Τι δεν σας κάνει καλό: Το βότανο του Αγίου Ιωάννη (βαλσαμόχορτο).

 

bngn_26-11-2011Συναισθηματικός υπερφάγος

Είστε: Βαριέστε εύκολα, έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, αισθάνεστε άγχος, καταφεύγετε σε φαγητό που προσφέρει «ανακούφιση» (junk food), υποφέρετε από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή πονοκεφάλους.

Τι σας κάνει καλό: Αυγά, συκώτι, καρύδια, μπρόκολο και η σωματική άσκηση εκτός σπιτιού. Πρέπει, επίσης, να αυξήσετε τη δόση των Ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν το σώμα σας να χαλαρώσει με το να μειώνουν τις φλεγμονές.

Τι δεν σας κάνει καλό: Το να μην κοιμάστε αρκετά και να απομονώνετε τον εαυτό σας από την οικογένειά σας και τους φίλους σας.

etalt_26-11-2011Αγχωτικός υπερφάγος

Είστε: Τρώτε τα νύχια σας, έχετε συχνούς πονοκεφάλους, υποφέρετε από μυϊκούς σπασμούς, ξαφνιάζεστε εύκολα, έχετε ταχυπαλμίες, είστε ντροπαλοί και αισθάνεστε άβολα σε κοινωνικές συναναστροφές.

Τι σας κάνει καλό: Τρόφιμα ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά, κίτρο, σπανάκι, αμύγδαλα, φακές, καρύδια, Ω 3-6-9 συμπληρώματα διατροφής και διαλογισμός.

Τι δεν σας κάνει καλό: Πολύ ζωϊκής προέλευσης πρωτεΐνη, ενώ πρέπει να αποφεύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη, καθώς χρησιμοποιείτε το φαγητό για να θεραπεύσετε τα αισθήματα έντασης, εκνευρισμού και φόβου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-11-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις