Logo

Το τεχνητό μαύρισμα εξίσου εθιστικό με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ !



 
 

bztnng_13-8-2011Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τον κίνδυνο καρκίνου που κρύβει το τεχνητό μαύρισμα. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που μας κάνει να συνεχίζουμε να επισκεπτόμαστε τα κέντρα αισθητικής για σολάριουμ;

Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα, το σολάριουμ μπορεί να είναι εξίσου εθιστικό για ορισμένους ανθρώπους, όπως είναι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ για κάποιους άλλους.

Η πρόσφατη μελέτη, την οποία διεξήγαγαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Southwestern Medical Center του Τέξας, έδειξε ότι μια εθιστική αντίδραση «ανταμοιβής και ενίσχυσης» τονώνει τους εγκεφάλους των ανθρώπων που καταφεύγουν τακτικά στο τεχνητό μαύρισμα.

Προκειμένου να μελετήσουν τον εθισμό στο σολάριουμ, οι ερευνητές χώρισαν τα άτομα που υπέβαλαν τον εαυτό τους σε αυτή τη διαδικασία σε δύο «περιπτώσεις». Στη μια περίπτωση, εγκατέστησαν ειδικά φίλτρα για να αποκλείσουν την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ στη δεύτερη δεν χρησιμοποίησαν κανένα είδος φίλτρου, χωρίς, ωστόσο, οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν τίποτα.

Οι ερευνητές μέτρησαν, επίσης, τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του τεχνητού μαυρίσματος. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όταν οι συμμετέχοντες «μαύρισαν» χωρίς το φίλτρο των υπεριωδών ακτινών, οι εγκέφαλοί τους σημείωσαν μεγαλύτερη δραστηριότητα «ανταμοιβής» και η ροή του αίματός τους ήταν παρόμοια με αυτή ενός ατόμου το οποίο είναι εθισμένο στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Η αλήθεια είναι ότι οι ερευνητές αναρωτιούνται για τις εθιστικές ιδιότητες του μαυρίσματος εδώ και αρκετό καιρό. «Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα είναι “Αν είναι ικανοποιητικό, θα μπορούσε να είναι και εθιστικό επίσης;”», είπε ο ερευνητής Dr. Bryon Adinoff σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με το ABC News, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι έδειξε, επίσης, ότι το 30 με 40 τις εκατό των ανθρώπων που κάνουν τεχνητό μαύρισμα πληρούν τον ψυχιατρικό διαγνωστικό ορισμό της εξάρτησης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-8-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις