Logo

Γαλλία: Μπιφτέκια με e.coli στα Lidl



 
 

steakscountry_15-6-2011Πέντε παιδιά, θύματα τροφικής δηλητηρίασης που συνδέεται με ένα σπάνιο είδος E. coli, νοσηλεύτηκαν στο Nord / Pas-de-Calais, στη Γαλλία, μετά από την κατανάλωση κατεψυγμένων μπιφτέκια που πωλούνται σε καταστήματα Lidl, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπων των γαλλικών υγειονομικών αρχών.

«Αυτός ο τύπος Escherichia coli δεν παρουσιάζει καμία σχέση, προς το παρόν, με την πρόσφατη επιδημία στη Γερμανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Περιφερειακού Οργανισμού Υγείας (ARS) Nord / Pas-de-Calais.

Τα πέντε παιδιά, ηλικίας 20 μηνών έως 8 ετών, είχαν μεταφερθεί στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιλ, με συμπτώματα «σοβαρής αιμορραγικής διάρροιας» , δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Δρ Joëlle Perrin, διευθύντρια του Οργανισμού.

lidl_15-6-2011Σύμφωνα με την Δρ Perrin, τα παιδιά υποφέρουν από «αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο».

Όπως είπε η ίδια, το βακτήριο είναι ένα "σπάνιο είδος" που παράγει επικίνδυνες τοξίνες που ονομάζονται shigatoxines.

«Οι αρχές ζήτησαν από τον παρασκευαστή να ανακαλέσει τα μπιφτέκια της μάρκας “Steaks Country” που πωλούνται στα καταστήματα Lidl», είπε. 

Η Δρ Perrin εξήγησε ότι η «τροφική δηλητηρίαση», της οποία τα πέντε παιδιά ήταν θύματα, «μπορεί να είναι πολύ σοβαρή», αλλά «αντιμετωπίστηκε στην ώρα της και τα παιδιά είχαν την φροντίδα που επιβάλει η κατάστασή τους».

Ένα από τα παιδιά πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε η Δρ Perrin, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την υγεία των άλλων τεσσάρων.

ecoli_15-6-2011Τα ύποπτα μπιφτέκια καταναλώθηκαν από τέσσερα από τα πέντε άρρωστα παιδιά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των διατροφικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικογένειες.

Οι αξιωματούχοι αναμένουν τα αποτελέσματα των περαιτέρω ερευνών προκειμένου να επιβεβαιωθεί η πηγή της μόλυνσης.

Στο μεταξύ, αυξήθηκαν στους 35 οι νεκροί από την επιδημία στη Γερμανία και οι αρχές λένε ότι περίπου 100 ασθενείς έχουν υποστεί σοβαρή νεφρική βλάβη.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι πηγή της επιδημίας ήταν φύτρες φασολιών από φάρμα οργανικής καλλιέργειας στην βόρεια Γερμανία.

Τουλάχιστον 3.255 έχουν νοσήσει, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί, εκ των οποίων 812 έχουν σοβαρές επιπλοκές που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-6-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις