Logo

Και η χορτοφαγία αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος !



 
 

vgtrnscks_5-2-2011

Όσοι καταναλώνουν κρέας δεν είναι οι μόνοι που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι χορτοφάγοι οι οποίοι ακολουθούν μία διατροφή που στερείται αυστηρά το κρέας, καθώς και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που προέρχονται από τα ζώα, είναι εξίσου ευάλωτοι στην αρτηριοσκλήρωση και στους θρόμβους του αίματος που οδηγούν σε καρδιαγγειακές παθήσεις, έμφραγμα και εγκεφαλικό.

Συγκεκριμένα, ερευνητές εξέτασαν πρόσφατα μια πλειάδα ερευνών των τελευταίων 30 χρόνων, οι οποίες ασχολούνταν με την βιοχημεία της φυτοφαγίας.

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας έδειξαν ότι η στέρηση των Ω3 λιπαρών οξέων, της βιταμίνης Β12, του σιδήρου και του ψευδάργυρου από τον οργανισμό, αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

brcl_5-2-2011Παρόλο που μία ισορροπημένη χορτοφαγική δίαιτα μπορεί να αποτρέψει την έλλειψη πρωτεΐνης, μπορεί να μην παρέχει αρκετά ουσιώδη λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ώθηση των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL) και της καλής χοληστερόλης στη ροή του αίματος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι χορτοφάγοι έχουν χαμηλότερα επίπεδα HDL και υψηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα, τα οποία σε αυτές τις αναλογίες είναι βλαβερά για την καρδιά.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι τροποποιώντας τις διατροφικές τους συνήθειες με τέτοιο τρόπο ώστε να καταναλώνουν τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β12 και Ω3 λιπαρά, οι χορτοφάγοι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων στο μέλλον.

Τέλος, οι χορτοφάγοι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων στο αίμα, ισορροπώντας τα Ω3 και Ω6 λιπαρά στις διατροφικές τους συνήθειες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις