Logo

Ειδήσεις


 

Με απόφασή του το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 13 Μαΐου προήγαγε σε αρεοπαγίτες 20 προέδρους Εφετών και σε αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου 8 εισαγγελείς Εφετών.


 

Άγριες αποδοκιμασίες από αστυνομικούς υπαλλήλους της Ηπείρου στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο. Συγκεντρωμένοι στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου των Ιωαννίνων οι αστυνομικοί υποδέχθηκαν τον υφυπουργό με μαύρες σημαίες, φωνάζοντας «σας ψηφίσαμε» και «βγείτε να δείτε που μας οδηγείτε», ...



 

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε επίθεση που δέχθηκε η αστυνομική κλούβα τους κατά τη μεταγωγή ενός κρατουμένου από τη Ρουέν στην Εβρέ, στη βορειοδυτική Γαλλία. Άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια της συμπλοκής και ο ένας από αυτούς είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Πιθανόν ανάμεσά στους τραυματίες ...



 

Φοιτητές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους Παλαιστινίους, με κύριο αίτημα να σταματήσει εδώ και τώρα το αιματοκύλισμα στη Γάζα από τους ισραηλινούς.


 

Τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μερικές ημέρες από το περασμένο Σαββατοκύριακο, υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν εξαιτίας εμπρησμού σε ακίνητο στο Μπουένος Άιρες το οποίο η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρισε «έγκλημα μίσους» με στόχο ομοφυλόφιλες.


 

Το Νέμο με το τραγούδι "The Code" από την Ελβετία είναι ο μεγάλος νικητής του 68ου και πιο επεισοδιακού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, (με τελευταίο επεισόδιο την αποβολή της Ολλανδίας) που τερμάτισε πρώτο με 691 βαθμούς, αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση την Κροατία και τον Baby Lasagna με το “Rim Tim Tagi Dim” ...


 

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τον «βίο και την πολιτεία» του 32χρονου που δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Βύρωνα δημοσίευσε σήμερα Παρασκευή η έγκυρη διεθνής ειδησεογραφική ιστοσελίδα Vox.




 

Με την Ελλάδα και την Μαρίνα Σάττι να παίρνειι το εισητήριο για τον τελικό του Σαββάτου, μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, ολοκληρώθηκε ο Β' ημιτελικός του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στo Malmo της Σουηδίας, όπου διαγωνίστηκαν συνολικά 16 χώρες.


 

Μήνυση στο γερμανικό κράτος κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως αναφέρεται από το ΜέΡΑ25 «μόνη τροχοπέδη στον κατήφορο του γερμανικού κράτους προς τον ολοκληρωτισμό οι αγωγές κι οι αγώνες κατά της ανομίας και της καταπάτησης βασικών ελευθεριών».



 

Mε την Κύπρο καθώς και τα φετινά φαβορί να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Α' ημιτελικός του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, στην Malmo Arena, στη Σουηδία, όπου διαγωνίστηκαν συνολικά 15 χώρες.