Logo

Θρίλερ με τη σύλληψη του ηγούμενου Εφραίμ



 
 

efraim1-24-12-2011Επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψή του και τη μεταγωγή του στις φυλακές, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος τελεί πλέον υπό σύλληψη. Δηλαδή παραμένει στο κελί του κλινήρης, αλλά είναι φρουρούμενος.

 (Δείτε φωτό) 

Την απόφαση να παραμείνει ο Εφραίμ στο κελί του στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, αλλά υπό φρούρηση, έλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Παπαματθαίου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που μετέβη στο Άγιο Όρος, συνοδεία του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κωνσταντίνου Παπουτσή, αποφάνθηκε αφού ο κατηγορούμενος υπεβλήθη ξανά σε εξετάσεις.

Αυτή τη φορά τον ηγούμενο εξέτασε ιατροδικαστής, ο οποίος ορίστηκε από τις εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο της εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του Εφραίμ.

Όπως είναι γνωστό, ο Εφραίμ  κρίθηκε προφυλακιστέος για το σκάνδαλο των "ιερών ανταλλαγών" γης με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, που ήρε τη διαφωνία που ανέκυψε μετά την απολογία του κατηγορουμένου μεταξύ της εφέτου - ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού και του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Ματζούνη. 

Ωστόσο, από τη στιγμή που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, με βάση το διατακτικό του βουλεύματος, παίζεται ένα απίστευτο θρίλερ, που ξεκίνησε από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας και έφθασε μέχρι το Άγιο Όρος, όπου μετέβη το Σάββατο Εισαγγελέας συνοδευόμενος από κλιμάκιο της αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής.  

efraim2_24-12-2011efraim3_24-12-2011Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, από το πρωί του Σαββάτου ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου υποστηρίζει ότι έχει πάθει κάποιας μορφής λοίμωξη.

Γι'αυτό και ζήτησε ιατρική βοήθεια, καθώς παρουσιάζει υψηλό πυρετό και πόνους.

Οι αστυνομικές αρχές, που δεν ήταν δυνατόν να εισβάλλουν στη Μονή και να εκτελέσουν το ένταλμα με τη σύλληψή του, περίμεναν τον εισαγγελέα, ο οποίος θα έκρινε τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωση του ηγούμενου Εφραίμ.

Έτσι κρίθηκε αναγκαίο, κατόπιν συνενόησης με την Εισαγγελία Εφετών Αθήνας, να μεταβεί στο Άγιο Όρος εισαγγελέας από τη Θεσσαλονίκη.

efraim4_24-12-2011efraim5_24-12-2011Ο εισαγγελικός λειτουργός από τη συμπρωτεύοσα θα αποφαινόταν για τα εξής ενδεχόμενα:

α. Για την άμεση μεταγωγή του κατηγορούμενου στις φυλακές.

β. Για την αναγκαιότητα μεταφοράς του σε νοσοκομείο, όπου θα νοσηλευτεί φρουρουμενος,

γ. Για την παραμονή του στο μοναστήρι, φρουρούμενος, μέχρι την ανάρρωσή του.

Με βάση όσα αναφέρει το seleo.gr., γιατρός από το κέντρο υγείας των Καρυών γνωμάτευσε ότι ο ηγούμενος πάσχει από λοίμωξη και εμφανίζει απορύθμιση ζαχάρου.

Όπως μεταδόθηκε από ρεπορτάζ του Mega, ο συνήγορος του Εφραιμ, Αρ. Χαραλαμπάκης, ανέφερε ότι ο εντολέας του θα παραδοθεί αυτοβούλως εντός δύο ή τριών ημερών.

Αυτό που περιμένει ο ηγούμενος, σύμφωνα πάντα με το δικηγόρο του, είναι να νιώσει καλύτερα και να διευθετήσει κάποιες εκκρεμότητες όσων πρέπει να γίνουν το διάστημα που εκείνος θα λείπει.

Τον στηρίζει ο... Μητσοτάκης

O επίτιμος προέδρος της ΝΔ, σε ερώτηση σχετική με την απόφαση για προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, απάντησε: "Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε.

Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν. Υπενθυμίζω την παλιά ρήση που είναι πάντοτε σε ισχύ, ότι και οι κρίνοντες, κρίνονται".

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-12-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Προφυλακίστηκε ο ηγούμενος Εφραίμ για το Βατοπέδι

Οι "ιερές" απολογίες Εφραίμ και Αρσένιου

Σκανδαλώδης παρέμβαση του ΛΑΟΣ υπέρ του Εφραίμ

Την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ ζήτησε η ανακρίτρια


Τελευταίες Ειδήσεις