Logo

Την... " πέθαναν" επειδή κατήγγειλε σκάνδαλο με εφοριακούς !



 
 

                                                                                                             ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

eforia_20-01-2011Χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη καλείται να καταβάλει η "Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες" (ΠΟΕ-ΔΟΥ), σε  γυναίκα-μέλος της, επειδή για ολόκληρους μήνες την εμφάνιζε ως... νεκρή, ενώ εκείνη εργαζόταν κανονικά.

Αυτό έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας με την υπ. αριθμ. 2955/2010 απόφασή του, που εκδόθηκε με αφορμή σχετική αγωγή που είχε υποβάλλει η θιγόμενη υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για την κ. Αλίκη Κυριακάκη (σήμερα είναι συνταξιούχος) η οποία υποστήριζε  ότι με την ιδιότητα της υπαλλήλου του υπουργείου ήταν εγγεγραμμένη στην ΠΟΕ – ΔΟΥ.

Τον Ιούνιο του 2002, όπως, ειδικότερα, ανέφερε στην αγωγή, είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας με την οποία κατήγγειλε υπηρεσιακές παραβάσεις συναδέλφων της εφοριακών  κατά το φορολογικό έλεγχο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Telestet ΕΛΛΑΣ” (σημερινή WIND).

Με βάση την αναφορά αυτή έιχε ασκηθεί  ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και οι καταγγελλόμενοι  εφοριακοί παραπέμφθηκαν τελικά σε δίκη για “απιστία περί την υπηρεσία” κ.λ.π.

Ωστόσο, κατά τον ίδιο χρόνο που οι εισαγγελικές αρχές ερευνούσαν της καταγγελίες της κ. Κυριακάκη για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά των συναδέλφων της, η ΠΟΕ–ΔΟΥ σταμάτησε να της αποστέλλει, το απαραίτητο για την επιστημονική της ενημέρωση, μηνιαίο περιοδικό  “Φορολογική Επιθεώρηση”, ενώ της "έκοψε" και άλλες υπηρεσίες, όπως τακτική ενημέρωση για θέματα του κλάδου, ασφαλιστικές παροχές κ.λ.π.

Μόλις αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά -όπως αναφέρει στην αγωγή της- επισκέφθηκε 7 φορές τα γραφεία της Ομοσπονδίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, αλλά οι αρμόδιοι υπάλληλοι επέρριπταν τις ευθύνες για τη μη αποστολή του περιοδικού στο  ...ταχυδρομείο.

Ώσπου, τον Ιούνιο του 2004, μια υπάλληλος την πληροφόρησε ότι από το πελατολόγιο του περιοδικού - το οποίο  επιγράφεται «ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΚΩΔΙΚΟ» - προέκυπτε ότι η κ. Κυριακάκη… δεν έπρεπε να ζει!

Συγκεκριμένα, εμφανιζόταν να  είχε διαγραφεί από αυτό την 7-1-2004 ενώ στην στήλη παρατηρήσεις ήταν σημειωμένη η ένδειξη «ΕΠ. ΔΕΚ. “ΑΠΕΒΙΩΣΕ”» δηλαδή επιστροφή του τεύχους Δεκεμβρίου λόγω θανάτου του παραλήπτη!!!

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε από την τότε ελέγκτρια ότι έγινε από πρόθεση και με δόλο, προκειμένου να  "τιμωρηθεί " επειδή έστειλε κατηγορούμενους στον εισαγγελέα συναδέλφους της για ένα μεγάλο σκάνδαλο και χάλασε το κλίμα της συντεχνίας, σπάζοντας το νόμο της "ομερτά",

Η απόφαση

Τελικά το Δικαστήριο με την απόφασή του θέλησε να κρατήσει τις ισορροπίες. Έτσι από τη μια πλευρά δέχθηκε,  ότι η ΠΟΕ – ΔΟΥ πράγματι «… στέρησε παράνομα, επί μήνες, την ενάγουσα από παροχή της προβλεπόμενη από το νόμο, αφού μπορούσε και όφειλε να διασταυρώσει και επιβεβαιώσει την ορθότητα της εσφαλμένης πληροφόρησης περί αποβιώσεως πριν την καταχωρήσει στο πελατολόγιό της».

Η ενέργεια αυτή, αναφέρεται στην ίδια απόφαση, επέφερε, τελικά,  στην κ. Κυριακάκη «συναισθήματα θλίψης, οργής, στεναχώριας, αγανάκτησης και συνακόλουθα, ηθική βλάβη, προσβάλλοντας την προσωπικότητά της όταν διαπίστωσε στον ίδιο τον επαγγελματικό της κύκλο να τη θεωρούν νεκρή».

Από την άλλη πλευρά, το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκρινε  ότι η ΠΟΕ- ΔΟΥ ενήργησε σε βάρος των συμφερόντων της κ. Κυριακάκη, αλλά αυτό το έπραξε  «από αμέλεια και όχι κακόβουλα».

Έτσι,  υποχρέωσε την Ομοσπονδία να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 2.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο αλλά και να πληρώσει   μέρος των δικαστικών της εξόδων.

Σημείωση directNEWS.gr: Η Αλίκη Κυριακάκη το 2002 -όταν εργαζόταν ως ελέγκτρια στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθήνας (ΔΕΚ) του υπουργείου Οικονομικών - είχε την “κουζουλάδα” ( κατάγεται από την Κρήτη) να επιβάλει μετά από έλεγχο, πρόστιμο 12,5 δισεκατομμυρίων δραχμών στην Telestet ΕΛΛΑΣ, για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, βρήκε το θάρρος να καταγγείλει ενώπιον της Δικαιοσύνης συναδέλφους της που - όπως η ίδια θεωρούσε -  συγκάλυπταν τις παρανομίες της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Επί 8 ολόκληρα χρόνια δέχθηκε από τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και με τη συμμετοχή ελάχιστων, ευτυχώς επίορκων δικαστικών λειτουργών   έναν ανελέητο κυνηγητό.

Στόχος ήταν η φυσική και ηθική της εξόντωση. Η Αλίκη Κυριακάκη όμως άντεξε όλο αυτόν τον πόλεμο λάσπης και σήμερα φαίνεται να δικαιώνεται.

Ήδη, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία αθωώθηκαν οι καταγγελλόμενοι εφοριακοί   και να καθίσουν πάλι στο “σκαμνί” για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Για το θέμα αυτό όμως, θα επανέλθουμε...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-1-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις