Logo

Αγανακτισμένοι και οι αστυνομικοί κατά της κυβέρνησης



 
 

poreia_astynomikwnΑιτία πολέμου με την κυβέρνηση, θεωρούν οι αστυνομικοί τη διάταξη του Προεδρικού Διατάγματος που τροποποίησε τον “κώδικα” των μεταθέσεων.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και των Αστυνομικών Υπαλλήλων, αναφέρουν τα εξής:

«Ο τρόπος επαγγελματικής “εκτέλεσης” των Αστυνομικών και των οικογενειών τους που μια αριστοτεχνική φράση οκτώ λέξεων τροποποίησης του κώδικα μεταθέσεων , ποδοπατεί την ανθρώπινη υπόσταση τους , δείχνει και την βαθιά περιφρόνηση της αξιοπρέπεια τους.

Επαναφέροντας με το από 16/9/2011 ΠΔ85/2011, τον αλήστου μνήμης φόβο και τρόμο της εκτόπισης-μετάθεσης, διασπείρει μήνυμα πανικού στις τραγικές στιγμές της τρόικας και του μνημονίου που βιώνουμε ως λαός , ότι ο Αστυνομικός πρέπει να είναι ένα φοβισμένο ,άβουλο και πειθήνιο όργανο του συστήματος της κομματοκρατίας , του ρουσφετιού και της πολιτικής εξάρτησης.

Υψώνοντας τραγική φωνή υπεράσπισης των αξιών του λειτουργήματος μας, της προσφοράς, του αλτρουισμού και της αυτοθυσίας:

Καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ να αποσύρει άμεσα την διάταξη –ταφόπλακα της υπηρεσιακής και κοινωνικής μας υπόστασης, τον δε Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ να προβεί άμεσα σε επιχείρηση εξυγίανσης –εξάλειψης του σαθρού και παρακμιακού υπηρεσιακού κατεστημένου στο Αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ. που συνωμοτεί εναντίον του ίδιου του θεσμού που υπηρετούμε όλοι μας, ανεξαρτήτως θέσης και βαθμού.

PapoutshsΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ….

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ»

Έκανε πίσω ο Παπουτσής

Μετά τη σκληρή στάση των αστυνομικών ο αρμόδιος υπουργός κ. Παπουτσής επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στο Συμβούλιο της Επικρατίας (!) υποστηρίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δεν γνώριζαν τίποτα για το θέμα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με το θόρυβο που προκλήθηκε αναφορικά με ρύθμιση εκτάκτων μεταθέσεων του αστυνομικού προσωπικού για λόγους που άπτονται σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και περιλαμβάνεται στο Π.Δ. 85/2011, γνωρίζεται ότι αυτή προέκυψε από υπόδειξη του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για το λόγο αυτό υπογράφεται τις επόμενες ημέρες από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με διάταξη του οποίου καταργείται η συγκεκριμένη ρύθμιση».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-9-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις