Logo

Ο Β. Ρέστης ''ομολόγησε'' ότι κατέχει παράνομα δασική έκταση



 
 

restis_20-7-2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Ο μεγαλοεφοπλιστής και άνθρωπος των ΜΜΕ, Βίκτωρας Ρέστης, αναγκάστηκε - μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του directnews.gr για εμπλοκή του στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2» - να ομολογήσει ότι κατέχει παράνομα δασική έκταση.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το απόγευμα το δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Στρίμπερη, που τον εκπροσωπεί αναφέρεται κατά λέξη: «… ο Βίκτωρας Ρέστης και εταιρίες συμφερόντων του, ανήκουσες στον «Όμιλο Ρέστη», έχουν προβεί σε δικαστικές ενέργειες κατά των εμπλεκομένων εις βάρος τους προσώπων, οι οποίοι έδρασαν και εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος, «φορτώνοντας» στην κυριολεξία στον Βίκτωρα Ρέστη και σε εταιρίες του «Ομίλου Ρέστη» εκτάσεις δημόσιου δασικού χαρακτήρα εν αγνοία τους με σκοπό την εξαπάτησή τους…».

Με απλά λόγια ο κ. Ρέστης παραδέχεται-μέσω του συνηγόρου του- ότι έχει στην ιδιοκτησία του εκτάσεις δημόσιου δασικού χαρακτήρα αλλά προσθέτει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για το …έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, γιατί τον ξεγέλασαν κάποιοι άλλοι και του τις «φόρτωσαν» εν αγνοία του!!!

Η ίδια ανακοίνωση μάλιστα προσθέτει ότι «έχουν προβεί στις δέουσες δικαστικές ενέργειες» δηλαδή έχουν υποβάλει μήνυση κατά των απατεώνων.

Ωστόσο, επειδή μια παροιμία λέει, ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη κι από το ψέμα, καλούμε τον κ. Ρέστη να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Ο Εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, έκανε πράγματι έφοδο στα "δασικά" στο Κορωπί ή μήπως γράψαμε αναληθή είδηση;
  • Τη μήνυση, εναντίον εκείνων που ισχυρίζεται πως τον εξαπάτησαν, ποια ημερομηνία την υπέβαλε; Πριν ειδοποιηθεί από το γραφείο του κ. Ντογιάκου ότι θα διενεργηθεί αυτοψία στην περιοχή ή όταν έλαβε το σχετικό έγγραφο;
  • Πότε ενημερώθηκε ότι η έκταση στο Κορωπί, την οποία κατέχει η εταιρεία του «Μαχητής Α.Ε.», είναι δασική και ότι την κέρδισε με απόφαση που εξέδωσε «το παραδικαστικό κύκλωμα Νο2» έναντι αδρής αμοιβής;
  • Και εν πάση περιπτώσει, εάν πράγματι τον εξαπάτησαν κάποιοι τρίτοι, όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος του στη σχετική ανακοίνωση, γιατί τόσο καιρό δεν έχει τη γενναιότητα να την επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο;

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Καταλήγοντας στο δεύτερο μέρος η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «… Ο «Όμιλος Ρέστη» και ο ίδιος ο Βίκτωρας Ρέστης θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους για την ανάπτυξη του τόπου μας και για μια δυναμική Ελλάδα του αύριο και δηλώνουν απερίφραστα προς κάθε κατεύθυνση ότι οιαδήποτε προσπάθεια κατασυκοφάντησής τους, απ’ όποιο κέντρο και αν προέρχεται, θα τους βρει αντιμέτωπους…»

Θα συμφωνούσαμε μαζί του, αν πάλι μας απαντούσε στα εξής ερωτήματα:

α) Είναι αλήθεια ότι πριν από λίγες μέρες επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΔΟΕ;

β) Τον κάλεσαν για κάποιες υποθέσεις του, ή πήγε… για δημόσιες σχέσεις;

γ) Ήταν μόνος του ή συνοδευόταν από κάποιο δικηγόρο που του έχει τάξει "λαγούς με πετραχήλια";

δ) Υπάρχουν στο ΣΔΟΕ φάκελοι ενδιαφέροντός του για το «Μαυροβούνιο» για παράδειγμα ή για τη «Γλυφάδα»;

Το directNEWS έχει στην κατοχή του όλα τα σχετικά στοιχεία. Δυστυχώς όμως, ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων, που φρόντισαν να ψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα για να καλύψουν τα σκάνδαλα, τις απάτες και τις λαμογιές της ελληνικής νομενκλατούρας, δεν μας το επιτρέπει.

Γι’ αυτό λοιπόν δεν μας μένει τίποτε άλλο από το να υποβάλλουμε ερωτήματα…

Πάντως, καλό θα ήταν ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας, Γιάννης Διώτης, να διερευνήσει το θέμα.

ΥΓ. Μην ψάχνει ο κ. Ρέστης να βρει κέντρα και παράκεντρα πίσω από το directnews. Θα χάσει, χωρίς λόγο, χρόνο και...  χρήμα.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-7-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

Έφοδος Ντογιάκου στα ''δασικά'' του Βίκτωρα Ρέστη

Για την "ταμπακιέρα" ούτε λέξη ο Βίκτωρας Ρέστης



Τελευταίες Ειδήσεις