Logo

Οι ''Αγανακτισμένοι'' βούλιαξαν το Σύνταγμα



 
 

Syntagma_29-5-2011Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει η ανταπόκριση των πολιτών της χώρας στο κάλεσμα των "Aγανακτισμένων".

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, κάθε φύλου και ηλικίας-με εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας- συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Σύνταγμα, καθώς και σε άλλες κεντρικές πλατείες μεγάλων πόλεων.

Οι λεωφόροι στο κέντρο της Αθήνας παρέμεναν κλειστές μέχρι αργά το βράδυ, ενώ η σημερινή συγκέντρωση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτές των προηγούμενων ημερών.

Από την εκδήλωση του Συντάγματος δεν λείπουν οι σφυρίχτρες, τα κατσαρολικά, αλλά και οι μουσικοί από κρουστά όπως και τα συνθήματα, τα οποία στην πλειονότητά τους στρέφονται εναντίον των πολιτικών.

Οι συγκεντρωμένοι στην πρώτη σειρά στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη κρατούν πλακάτ με γράμματα που σχηματίζουν το σύνθημα «Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχια».

Παρά τη βροχή εκατοντάδες "Αγανακτισμένοι" πολίτες της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν για πέμπτη ημέρα στο Λευκό Πύργο, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας.

Στο ίδιο σημείο κατέληξε η πορεία των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας και εκπρόσωπός τους απευθύνθηκε στον κόσμο.

Οι αγανακτισμένοι της Ευρώπης

Παρόμοιες συγκεντρώσεις γίνονται σήμερα Κυριακή στο Παρίσι στην πλατεία της Βαστίλης, στη Λισσαβώνα στις πλατείες Ρόσιο και Τσιάδο, και φυσικά στην πλατεία Πλάθα Καταλούνια της Βαρκελώνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική σελίδα στο facebook “EUROPEAN REVOLUTION 29TH MAY ALL CITIES OF EUROPE” έχει ξεπεράσει τα 90.000 μέλη, που οργάνωσαν για σήμερα συγκεντρώσεις σε 130 πλατείες 26 πόλεων σε όλη την Ευρώπη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις