Logo

Συνελήφθη ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης



 
 

genlogkra_1-8-2012Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, την Τετάρτη, μετά την απολογία του στην 8η τακτική ανακρίτρια ο... 

τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης, που συνελήφθη ως υπαίτιος διαρροής στο διαδίκτυο διαβαθμισμένου εγγράφου.

Ειδικότερα ο κ. Λιόσης απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της  παραβίασης μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και αρμόδιου εισαγγελέα, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του,

Ο κ. Λιόσης, συγκεκριμένα, υποστήριξε, μεταξύ άλλων στην απολογια του ότι « δεν θα δημοσιοποιούσε ένα έγγραφο που έφερε τα στοιχεία του».

Ακόμη, οι συνήγοροί του τόνισαν πώς  «όποιος έκανε τη διαρροή είχε πολιτικές σκοπιμότητες» ενώ επισήμαναν  «πως θα αποδειχτεί ότι ο εντολέας τους είναι αθώος».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους φέρεται ως ο άνθρωπος που διέρρευσε σε δημοσιογράφους και στο διαδίκτυο ένα διαβαθμισμένο έγγραφο, το οποίο περιείχε στοιχεία που ο αναληρωτής υπουργός Χρήστος Σταικούρας θα χρησιμοποιούσε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο συλληφθείς από την πρώτη στιγμή -  συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή -  αρνούνταν  κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι κάποιος από τους υπαλλήλους του Λογιστηρίου κατάφερε να φωτογραφήσει το επίμαχο έγγραφο που βρισκόταν στο γραφείο του και στη συνέχεια το αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο.

Οι δικηγόροι του τονίζουν, ότι αν υπεύθυνος της διαρροής ήταν ο πελάτης τους, θα είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοχεία και πολύ περισσότερο θα είχε σβήσει το όνομά του, το οποίο υπήρχε γραμμένο στην κορυφή του εγγράφου που δημοσιεύθηκε αυτούσιο σε δημοσιογραφική ιστοσελίδα και σε ένα blog.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-8-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις