Logo

Ειδικός ανακριτής ανέλαβε την έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα Νο2



 
 

paradikastiko_kyklwmaΟ πρόεδρος εφετών Νικήτας Χριστόπουλος, επελέγη από την Ολομέλεια του Εφετείου Αθήνας ως ο ειδικός ανακριτής για την...

υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος Νο2 και τη λεγόμενη μαφία των ακινήτων.

Την προκαταρκτική εξέταση του σκανδάλου που αποκαλύφθηκε κυρίως από τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων που έκανε η ΕΥΠ – μετά την έκδοση δικαστικών βουλευμάτων – διενήργησε, επί πολλούς μήνες, ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο κ. Ντογιάκος με το πόρισμα το οποίο συνέταξε, ζήτησε την άσκηση ποινικών διώξεων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία, απάτη, παράβαση καθήκοντος κ.λ.π.

Όπως έχει αναφέρει το directnews.gr πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να έπαιζαν ο περιβόητος αρχιμανδρίτης, Ιάκωβος Γιοσάκης και ο πολιτικός μηχανικός, Σ. Γ., (είναι φυγόποινος και αναζητείται από την αστυνομία), με συνεργούς δικαστές, αστυνομικούς και εφοριακούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στις περιπτώσεις που καλείται να ερευνήσει ο εφέτης – ειδικός ανακριτής είναι η σκανδαλώδης αθώωση του πρώην βουλευτή, Πέτρου Μαντούβαλου, καθώς και η παράνομη παραχώρηση – με δικαστική απόφαση – περίπου 300 στρεμμάτων δημόσιας δασικής έκτασης στο Κορωπί, σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-6-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις