Logo

Δικάζονται για την απόπειρα εμπρησμού του Δημαρχείου Ζακύνθου



 
 

TsagaropoulosΣτο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας θα καθίσουν την...

Παρασκευή 23 Μαρτίου, ο πρώην δήμαρχος Ζακυνθίων Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος και ο ταμίας του Δήμου, Βασίλης Στεριώτης, για κακουργηματικής μορφής αδικήματα.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για εμπρησμό και έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα, καθώς και για κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο πρώην δήμαρχος στις 7 Σεπτεμβρίου 2007 έπεισε με πειθώ και φορτικότητα τον ταμία, έναν υπάλληλο κούριερ και δύο Αλβανούς να προκαλέσουν πυρκαγιά στα γραφεία που στεγάζονται οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου.

Για το λόγο αυτό μία μέρα πριν μετέφεραν και έκρυψαν μέσα στο Δημαρχείο 9 αυτοσχέδιους πυρσούς, 28 φιάλες που περιείχαν αναμεμειγμένη βενζίνη μα πετρέλαιο, 5 δοχεία με υδροχλωρικό οξύ και 4 δοχεία με λιπαντικό λάδι.

Ωστόσο, η εγκληματική τους ενέργεια την τελευταία στιγμή δεν πραγματοποιήθηκε, αφού υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας, αντιλήφθηκε τον Αλβανό Drizi Artan να κινείται ύποπτα στο χώρο και θέλησε να του ζητήσει τα στοιχεία του.

Αυτός τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η αστυνομία και μετά από έρευνα να αποκαλυφθεί το… σχέδιο.

Σε περίπτωση που είχε πραγματοποιηθεί η έκρηξη, όπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, θα είχαν προκληθεί τεράστιες υλικές ζημιές στο κτήριο, αλλά θα υπήρχε και μεγάλος κίνδυνος από το ωστικό κύμα που θα δημιουργείτο να προκληθούν θάνατοι και τραυματισμοί πολιτών!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κατηγορούμενος ταμίας, Βασίλης Στεριώτης, αμέσως μετά τη σύλληψή του ομολόγησε τις έκνομες πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι λειτούργησε με εντολές του τότε δημάρχου του νησιού.

Και τούτο γιατί είχαν αρχίσει οι έλεγχοι για τις οικονομικές ατασθαλίες, στο Δήμο, με αποκορύφωμα το παράνομο δάνειο περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε χορηγήσει η Τράπεζα Πειραιώς.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του ταμία, ο Κ. Τσαγκαρόπουλος που είχε εκλεγεί με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, σκόπευε να “φορτώσει” την ευθύνη για το περιστατικό  στου πολιτικούς του αντιπάλους!!!

Αντίθετα ο πρώην δήμαρχος απολογούμενος στον ανακριτή, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του, ισχυριζόμενος ότι για όλα ευθύνεται ο ταμίας, Β Στεριώτης.

Η δίκη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πρόκειται να αναδειχθούν σημαντικά στοιχεία για το «μεγάλο πλιάτσικο» στα ταμεία του Δήμου και τις κομπίνες με τα τραπεζικά δάνεια την περίοδο Τσαγκαρόπουλου…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις