Logo

Κατέλαβαν τα δικαστήρια σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη



 
 

patra_16-02-2011Οι δικηγόροι της Πάτρας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη σε συμβολική κατάληψη των δικαστηρίων της πόλης.

Σε ανακοίνωση που διανέμουν στους πολίτες τονίζουν ότι: «Το επάγγελμα του δικηγόρου δεν είναι “κλειστό”, μην σας παραπλανούν.

Από την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών δεν θα επωφεληθεί ο απλός πολίτης αλλά μόνον οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι μεγαλοκατασκευαστές.

Ο νέος νόμος δημιουργεί ολιγοπωλιακές  εταιρείες (καρτέλ), οι οποίες θα διαμορφώνουν τιμές υψηλές που θα είναι απαγορευτικές για τον απλό πολίτη.

Η προσωπική σχέση δικηγόρου – πελάτη καταστρέφεται. Η αύξηση των παραβόλων στις ποινικές και φορολογικές δίκες καθιστά απαγορευτική για τον πολίτη την προσφυγή στη Δικαιοσύνη».

Εξάλλου, σε συμβολικό αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου προέβησαν για δύο περίπου ώρες και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις υπήρξαν στα Χανιά και σε άλλες πόλεις που λειτουργούν δικαστήρια.

Όπως είναι γνωστό οι δικηγόροι  της περιφέρειας απέχουν από τα καθήκοντά τους πάνω από ένα μήνα διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι δικηγόροι - πλην εκείνων  της Αθήνας και του Πειραιά - θα συνεχίσουν την  αποχή από τα καθήκοντά τους, τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις