Logo

Χημικά και δακρυγόνα στο Σύνταγμα



 
 

syntagma_dakrygona_19-2-2012Αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας καθώς και όλοι οι...

σταθμοί του Μετρό είναι ανοιχτοί.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε, όπως και το κυνηγητό μεταξύ ομάδων νεαρών και ΜΑΤ που εξελισσόταν πριν λίγη ώρα στην Ομόνοια και συγκεκριμένα στις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου και Πειραιώς.

Ειδικότερα, οι δυνάμεις της αστυνομίας καταδίωξαν τους διαδηλωτές μέχρι την Ομόνοια.

Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και ελέγους σε δεκάδες πολίτες με βίαιο τρόπο, ενὠ προσήγαγαν έναν δημοσιογράφο του ANT1.

Από την πλευρά τους οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ άρχισαν στη λεωφόρο Αμαλίας και συνεχίστηκαν σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου.

Όπως έγινε γνωστό, έπεσαν μολότοφ και δακρυγόνα μπροστά από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, ενώ άλλες πληροφορίες μιλούν για 4 τραυματίες διαδηλωτές. 

Είχε προηγηθεί η ανακατάληψη της πλαστείας Συντάγματος από Αγανακτισμένους Μοτοσικλέτιστές, ενώ τα ΜΑΤ νόμιζαν ότι είχαν αδειάσει το χώρο από τους διαδηλωτές, οι οποίοι απλά είχαν διασκορπιστεί μετά την επίθεση των αστυνομικών.

Όπως μεταδίδει το tsantiri.gr, ξαφνικά κι ενώ εξελίσσονταν επιχείρηση εκκένωσης, οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές επέστρεψαν στην πλατεία Συντάγματος.

Τα ΜΑΤ αναγκάστηκαν να παραμερίσουν για να περάσουν οι μηχανές και έτσι οι διαδηλωτές βρήκαν την ευκαιρία και επέστρεψαν στο πάνω μέρος της πλατείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν θέση μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ δακρυγόνα έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική για τους διαδηλωτές που βρίσκονται παντού.

Η ένταση έκανε την εμφάνισή της στο Σύνταγμα, με τα ΜΑΤ να εξαπολύουν χημικά και δακρυγόνα προς τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος, όταν μια ομάδα διαδηλωτών εκσφενδόνισε ορισμένα μπουκάλια και νεράντζια προς την μεριά των αστυνομικών.

Τα ΜΑΤ, συγκεκριμένα, καταδιώξαν τους διαδηλωτές, προχώρησαν σε δύο προσαγωγές και παράλληλα κυκλωσαν το χώρο της πλατείας.

Εμφανής σκοπός τους ήταν η εκκένωση της πλατείας Συντάγματος, καθώς η ρίψη δακρυγόνων και χημικών ήταν συνεχής.

Ωστόσο, η πλειοφηφία των διαδηλωτών παραμένεινε στο χώρο και δεν αποχώρησε.

Λίγο πριν μια άλλη ομάδα διαδηλωτών για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους, γρονθοκόπησε έναν άνθρωπο.

Η αστυνομία επενέβη και προσήγαγε ακόμα ένα διαδηλωτή.

Είχε προηγηθεί κλίμα τρομοκρατίας που είχε επιβάλει η αστυνομία, η οποία προχώρησε σε 60 προσαγωγές από τα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, πριν ξεκινήσουν οι απογευματινές πορείες στο Σύνταγμα είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά στα Εξάρχεια 12 διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκαναν εξακρίβωση στοιχείων σε διερχόμενους από την περιοχή νεαρούς, με στόχο να μειωθεί ο όγκος των συγκεντρωμένων στην πλατεία Συντάγματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-2-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις