Logo

Έβρος: Αστυνομικοί ξεγύμνωσαν καθηγήτρια ! [βίντεο]



 
 

kathigitria_evros3_11-2-2012Σάλο έχουν προκαλέσει στη Βόρεια Ελλάδα οι καταγγελίες 33χρονης καθηγήτριας ότι πέρασε μαρτυρικές ώρες στα χέρια των αστυνομικών αρχών μετά τη...

συμμετοχή της στη διαδήλωση της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Βύσσα κατά του φράχτη στον Έβρο.

Ήδη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτίκής Διοικητικής Εξέτασης, ενώ παράλληλα έχουν ενημερωθεί για τις δικές τους ενέργειες, σχετικά με το περιστατικό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας και η Εισαγγελία Εφετών Κομοτηνής.

Για την υπόθεση το Εργατικό Κέντρο και η Β' ΕΛΜΕ Έβρου εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία κάνουν λόγο για αστυνομική αυθαιρεσία, καταγγέλλοντας την «βίαιη προσαγωγή και απόπειρα τρομοκράτησης μέλους της Β' ΕΛΜΕ Έβρου από όργανα της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας».

kathigitria_evros1_11-2-2012kathigitria_evros4_11-2-2012Μάλιστα, στην ανακοίνωση, αφού γίνεται επιγραμματική αναφορά στο περιστατικό, επισημαίνεται, ότι «η προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων έγινε εντελώς παράνομα και αυθαίρετα γιατί το μέλος της Ένωσής μας είχε μαζί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητά του. Η συμπεριφορά, δε, των αστυνομικών οργάνων τόσο κατά τη σύλληψη, τη μεταφορά (προξένησαν μώλωπες στο πόδι) αλλά και τη σωματική(!) έρευνα που ακολούθησε ήταν εξευτελιστική με έργα και με λόγια».

Παράλληλα, η τοπική ΕΛΜΕ απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, με την οποία ζητούνται εξηγήσεις από τους υπευθύνους και επισημαίνεται το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων, καθώς η προσαγωγή της της 33χρονης έγινε υπό παράνομες συνθήκες και με μόνο στόχο τον εκφοβισμό της για τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία.

Η μαρτυρία της καθηγήτριας

kathigitria_evros5_11-2-2012kathigitria_evros2_11-2-2012Η 33χρονη καθηγήτρια Καλών Τεχνών, που υπηρετεί στη μέση εκπαίδευση, ήταν μία από τους περίπου 40 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Νέας Βύσσας το πρωί της περασμένης Δευτέρας, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στην απόφαση ανέγερσης του φράχτη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η ίδια μιλώντας στη "Μακεδονία" περιγράφει την περιπέτειά της, που θυμίζει ανακρίσεις και μεθόδους της περιόδου της δικτατορίας,  ως εξής:

«Βγήκα από το σπίτι μου και μ' ανάγκασαν να μπω στο περιπολικό, λέγοντας ότι είμαι κατηγορούμενη για ναρκωτικά, όταν εγώ δεν έχω καπνίσει ούτε απλό τσιγάρο στη ζωή μου.

Μου ζητούσαν τα στοιχεία μου, και όταν τους έλεγα ότι βρίσκονται στην τσάντα που οι ίδιοι κρατούσαν, έλεγαν ότι αρνούμαι να τα δώσω».

kathigitria_evros6_11-2-2012kathigitria_evros7_11-2-2012Επίσης, η καθηγήτρια υποστήριξε ότι μέσα στο περιπολικό της αστυνομίας ο ένας αστυνομικός που καθόταν δίπλα της έσφιγγε το κασκόλ στον λαιμό της, χωρίς η ίδια να έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει επειδή ήταν δεμένη και πρόσθεσε: «Με χλεύαζαν λέγοντας ότι τα μαλλιά μου μυρίζουν χασίς, μέσα στο περιπολικό μού έλεγαν ότι ήδη έχω τεθεί σε διαθεσιμότητα και πως έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας και ότι έδωσε τις σχετικές εντολές».

Στο τμήμα υποστήριξε ότι της έγινε σωματικός έλεγχος στα γεννητικά όργανα, στον οποίο την υπέβαλε γυναίκα αστυνομικός αλλά υπό το βλέμμα άντρα συναδέλφου της, που κοιτούσε από το παράθυρο του δωματίου.

Χαρακτηριστικά είπε με κλάμματα: «Έψαξαν όλα τα απόκρυφά μου σημεία, ενώ ένας έβλεπε από το παράθυρο και ζήτησα να γίνει η έρευνα σε χώρο που είναι κλειστός. Μ' έβριζαν συνέχεια λέγοντας ότι δεν πρέπει να είμαι καθηγήτρια των παιδιών τους, ούρλιαζαν μέσα στ' αυτιά μου και με ρωτούσαν αν είμαι σε τρομοκρατική οργάνωση, μετά ότι με ψάχνουν για ναρκωτικά».

Καταλήγοντας η καθηγήτρια κατήγγειλε ότι δεν την άφηναν να επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα και με το δικηγόρο της, της έλεγαν ότι είχε συλληφθεί, δεν την άφηναν να απαντήσει στο κινητό της τηλέφωνο και ότι τελικά την άφησαν ελεύθερη αφού, προηγουμένως, την οδήγησαν ενώπιον του διοικητή του τμήματος και την απείλησαν ότι αν μιλήσει για όσα έγιναν θα αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα.

Η εκδοχή των αστυνομικών

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές επισημαίνεται, ότι σχετικά με δημοσιεύματα για «βίαιη και ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικών κατά την διάρκεια ελέγχου και προσαγωγής γυναικός, προ τεσσάρων ημερών, από περιοχή της πόλης της Ορεστιάδας, ανακοινώνονται ότι, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διατάχθηκε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του περιστατικού

Μετά από ενημέρωση που ζήτησε ο δικηγόρος της καθηγήτριας από την Ελληνική Αστυνομία, εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών αρχών υποστήριξαν, ότι όλα όσα έγιναν κατά την προσαγωγή της 33χρονης ήταν νόμιμα και ότι δεν παραβιάστηκε κανένα δικαίωμά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή στους αστυνομικούς, που μετείχαν στην προσαγωγή και την ανάκριση της 33χρονης, να συντάξουν αναφορά, προκειμένου να ακολουθήσει η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-2-2012 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Θράκη:Γιούχαραν τον Χρ. Παπουτσή στη Νέα Βύσσα [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις