Logo

Μιχάλη Σάλλα κάτω τα χέρια σου από το directnews



 
 

salas_agoulou_7-2-2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Κύριε Πρόεδρε της Τράπεζας Πειραιώς θα απευθυνθούμε σήμερα… στην εξοχότητά σου με τη γλώσσα γραφής, που χρησιμοποιεί το φιλαράκι σου...

ο Γιώργος ο Κουρής της Αυριανής και του ALTER. (Αυτός ντε, που έχετε και τα γειτονικά οικόπεδα στην Κεφαλονιά).

Ξέρεις εσύ. Ο συνέταιρος του Κώστα του Γιαννίκου που η τράπεζά σου τους χορήγησε… θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων ευρώ και τώρα τα κλαίνε οι μικρομέτοχοι.

Λοιπόν κύριε Μιχαλάκη – όπως θα ‘λεγε και ο Κουρής – δεν γνωρίζουμε αν τα δάνεια αυτά “τα γλέντησαν” μαζί τα δύο συνεταιράκια του ALTER ή είχαν παρέα και... κάποια καλόπαιδα από το “μαγαζάκι” σου…

Αυτό εξάλλου, θα το διαπιστώσει η έρευνα που έχει διατάξει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών για τα οικονομικά εγκλήματα, Γρηγόρης Πεπόνης.

Όμως τώρα ας έρθουμε στο θέμα μας. Κάποιοι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι της τράπεζας – της οποίας ηγείσαι – είχαν τη φαεινή ιδέα να ισχυριστούν εγγράφως στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως, τάχα, το directnews.gr ενεργεί καθ’ υπόδειξη της πρώην διευθύντριας της Πειραιώς στη Ζάκυνθο, Αγγελική-Θεοδοσία Αγούλου, την οποία κατήγγειλες ότι αποπειράθηκε να σε εκβιάσει.

Και αμέσως κύριε Μιχαλάκη, όλο το “σύστημα” έσπευσε να σου προσφέρει … «χείρα βοηθείας».

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ Αστυνομία, Δικαιοσύνη και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τέθηκαν… στη διάθεσή σου. Φωτιά πήρε, επί δύο τουλάχιστον μήνες, ο “αρχικοριός” της Αντιτρομοκρατικής.

Τηλεφωνικές συνομιλίες, μηνύματα (MSISDN, IMSI, IMEI, SMS, GPRS/3G, DATA, IRI, IMEI), και όπως αλλιώς τα λένε αυτά, όλα στη διάθεσή σου.

Αλλά τελικά – τουλάχιστον σε ότι αφορά το directnews.gr – άνθρακες ο θησαυρός, κύριε Μιχαλάκη. Αντί να βρεις εμάς να μιλάμε στο τηλέφωνο με την Αγούλου ανακάλυψες συνομιλίες της με… στελέχη της ίδιας σου της τράπεζας!

Σε ενημερώνουμε, ότι ακόμα και αν την επόμενη φορά χρησιμοποιήσεις πιο “μεγάλα δικονομικά κόλπα” σε βάρος μας… μάπα θα σου βγει το καρπούζι.

Επαναλαμβάνουμε, ότι για το directnews.gr και τη δημοσιογραφική του ομάδα, κάποιοι σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Κι εσύ “τσιμπάς” βρε κορόιδο Μιχαλάκη.

Πάντως, δίνουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια στο “σύστημα” για την ταχύτητα και την προθυμία που επέδειξε, προκειμένου να διαφυλάξει το «έννομο συμφέρον» τόσο το δικό σου, όσο και της Πειραιώς.

Μακάρι, να λειτουργεί έτσι και σε κάθε άλλη περίπτωση. Όταν δηλαδή ο καταγγέλλων είναι ένας μη επώνυμος πολίτης που δεν διαθέτει «άκρες» και μπάρμπα στην Κορώνη.

Ο Μιχαλάκης και η Αγγελική

Για να έρθουμε τώρα στην υπόθεση της πρώην διευθύντριας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο, Αγγελικής-Θεοδοσίας Αγούλου.

Όπως πληροφορηθήκαμε από το ρεπορτάζ, προσωπική σου επιλογή ήταν η τοποθέτησή της στη θέση αυτή.

Από άλλη τράπεζα την ανακάλυψες ως υποδιευθύντρια το 2003 και εσύ την έκανες στη δική σου διευθύντρια.

Μάλιστα, επί τρία ή τέσσερα συναπτά έτη την βράβευες με τυμπανοκρουσίες και με την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων ως την ικανότερη και καλύτερη διευθύντρια της Πειραιώς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ώσπου, τον Ιούλιο του 2007 βρέθηκε, πως όλα αυτά τα χρόνια που εσύ της έδινες τα βραβεία, εκείνη να έχει υπεξαιρέσει 43 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ από τις προθεσμιακές καταθέσεις πολιτών της Ζακύνθου! Αυτά τουλάχιστον αναφέρει το πόρισμα του «εσωτερικού ελέγχου» της τράπεζάς σου.

Ακολούθησαν μηνύσεις, αγωγές έως ότου το Σεπτέμβριο του 2011 τόσο ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών, όσο και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου έκριναν, ότι το κατηγορητήριο το οποίο είχε συνταχθεί εναντίον της ήταν παντελώς αόριστο και επομένως άκυρο.

Έτσι, τώρα πρέπει να βρεθούν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε να φτιαχτεί ένα νόμιμο κατηγορητήριο σε βάρος της.

Αν, λοιπόν, η Αγγελική-Θεοδοσία Αγούλου κριθεί τελικά ένοχη, να καταδικαστεί και να εγκλειστεί στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα. Αν έχει διαπράξει όσα την κατηγορείτε ας πληρώσει για τις πράξεις της.

Εξάλλου, δεν φωτογραφιζόμασταν εμείς μαζί της, ούτε σηκώναμε ελικόπτερα για χάρη της.

Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, ποιο είναι το πρόβλημά μας, ως δημοσιογράφων. Γιατί, προφανώς, κάποια πράγματα καμώνεσαι πως δεν τα καταλαβαίνεις και ψάχνεις να ανακαλύψεις… κόκκινους δράκους και πράσινα άλογα.

Μόλις λοιπόν ξεκίνησε η αντιδικία της Πειραιώς με την… πολυβραβευμένη Αγγελική-Θεοδοσία Αγούλου άρχισε και αυτή να… θυμάται διάφορα πράγματα και καταστάσεις.

Με κάτι περίεργες offshore εταιρείες, με κάτι ακόμα πιο περίεργες δανειοδοτήσεις και χαριστικές αποσβέσεις οι οποίες, κατά την ταπεινή μας άποψη, παραπέμπουν σε καραμπινάτο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Και ό,τι… θυμόταν η ίδια ή της “σφύριζαν”, προφανώς, κάποιοι δικοί σου, το έγραφε και το έστελνε για έρευνα στις αρμόδιες αρχές, κύριε Μιχαλάκη.

Μόνο που σ’ αυτήν την περίπτωση το «σύστημα», για χρόνια ολόκληρα αντιδρά με… ρυθμούς χελώνας.

Το εμπιστευτικό έγγραφο του ΣΔΟΕ

Να θυμίσουμε για παράδειγμα κύριε Μιχαλάκη, ένα έγγραφο που έστειλε στην τράπεζά σου με αριθμ. πρωτ. 6793/30-8-2010, το 4ο Τμήμα Ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και αποκαλύπτουμε εμείς για πρώτη φορά σήμερα.

Έγραφε λοιπόν συγκεκριμένα: «Παρακαλούμε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 30 του Ν.3296/2004 και όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3842/2010, να μας γνωρίσετε την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών από 1-1-2007 έως σήμερα των κάτωθι νομικών προσώπων HADUS LIMITED, BRATZANO LTD, BEL GLOBAL INC, NASFIELD SA, PONTE FINANCE LTD, ELLENSBURG, DEALAND, FONBLANQUE, MGS REAL ESTATE, MS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕ, MED-CITY, MOORSTORE, ΣΕΜΕΛΗ, ΧΑΙΡΕΑΣ, ΩΚΥΘΟΗ, ΑΛΚΜΑΩΝ, STORMONT, AVECMAC, WOODFIN, INVARDO, ROODS.

Επίσης, παρακαλούμε να κοινοποιήσετε στην υπηρεσία μας αντίγραφα τυχών δανειακών συμβάσεων που έχουν συναφθεί μεταξύ της Τράπεζας και των προαναφερθεισών νομικών προσώπων, καθώς και αντίγραφα τυχών αποφάσεων που αφορούν σε ρύθμιση ή απόσβεση οφειλών των ως άνω νομικών προσώπων.»

Αν μετράμε σωστά, κύριε Μιχαλάκη μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2011 είχαν περάσει περίπου 13 μήνες. Ωστόσο, η τράπεζά σου… ούτε που θυμήθηκε να αποστείλει οποιοδήποτε στοιχείο στις αρμόδιες αρχές!!!

Έτσι, στις 22-9-2011 ο εισαγγελέας Εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης, αναγκάστηκε να παραγγείλει στο ΣΔΟΕ νέα ποινική προκαταρκτική εξέταση (διαβάστε εδώ).

Τον τρόπο λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού όταν έχει “απέναντι” την τράπεζά σου καταγγείλαμε.

Αυτή είναι η δουλειά, κύριε Μιχαλάκη, όσων δημοσιογράφων εξακολουθούν να πιστεύουν στην ισονομία, να μην έχουν χορηγούς και να μην μετατρέπονται σε… φιλιππινέζες των ισχυρών του χρήματος.

Μακάρι εσύ να δικαιωθείς και εμείς πρώτοι θα σου ζητήσουμε συγγνώμη, δημοσίως.

Ελπίζουμε πάντως να μην έχουμε βγει στη σύνταξη μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα για τις εταιρείες οι οποίες αναφέρονται στο από 30 Αυγούστου 2010 έγγραφο του ΣΔΟΕ και τη σχέση τους με την τράπεζά σου.

Υ.Γ. Κύριε πρόεδρε της Τράπεζας Πειραιώς να μας συμπαθάς που χρησιμοποιήσαμε τη γλώσσα γραφής του φίλου σου Γιώργου Κουρή, αλλά όπως θα έλεγε και εκείνος… λαγός τη φτέρη έσειε, κακό τση κεφαλής του!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

peiraiws1_7-2-2012

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-2-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις