Logo

Η τράπεζα Πειραιώς και η έρευνα του ΣΔΟΕ



 
 

trapeza_peiraiws_17-01-2012Στα… παλαιότερα των υποδημάτων τους φαίνεται να γράφουν οι διοικούντες της τράπεζας Πειραιώς τις κρατικές αρχές και ειδικότερα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός, ότι επί δύο σχεδόν χρόνια, αρνούνται να απαντήσουν σε καταγγελίες που υποστηρίζουν, ότι ηγετικά στελέχη της εν λόγω τράπεζας έχουν ιδιοποιηθεί πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία είχαν χορηγηθεί ως δάνεια σε εξωχώριες και εγχώριες εταιρείες ιδιοκτησίας τους;

Τις συγκεκριμένες καταγγελίες έχει κάνει η πρώην διευθύντρια του καταστήματος Πειραιώς στη Ζάκυνθο, Αγγελική-Θεοδοσία Αγούλου.

Η τελευταία, το 2007 κατηγορήθηκε ότι καταχράστηκε από προθεσμιακούς λογαριασμούς πελατών, περίπου 43,5 εκατομμύρια ευρώ!

Ωστόσο, το Μάιο του 20011, ακυρώθηκαν οι σε βάρος της κατηγορίες ως αόριστες, ενώ έγινε άρση και των περιοριστικών όρων που της είχαν επιβληθεί μετά την απολογία της.

Έτσι, η υπόθεση εκκρεμεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή Ζακύνθου για τη σύνταξη νόμιμου κατηγορητηρίου.

Η Α. Αγούλου από την πλευρά της αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και καταγγέλλει ολόκληρη σχεδόν την ιεραρχία της τράπεζας Πειραιώς, ενώ παρέδωσε στο ΣΔΟΕ λίστα με περίπου είκοσι (20) εταιρείες (βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr), υποστηρίζοντας – σε σωρεία υπομνημάτων της – τα εξής:

Μέσα από αυτές ηγετικά στελέχη της τράπεζας Πειραιώς ιδιοποιούνται παράνομα τα χρήματα της τράπεζας, των μετόχων και του Ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, χορηγούν δάνεια εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία στη συνέχεια «αποσβένονται» από τους ίδιους.

Με αυτόν τον τρόπο – όπως πάντα υποστηρίζει η ίδια – έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να καρπωθούν 247 εκατομμύρια ευρώ, νομιμοποιώντας έτσι έσοδα, που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

Το directnews.gr δεν σπεύδει να υιοθετήσει τις «καταγγελίες Αγούλου» πριν ολοκληρώσει τη δημοσιογραφική έρευνα.

Όμως, ο τρόπος με τον οποίο το ΣΔΟΕ, ως αρμόδιος ελεγκτικός μηχανισμός, αντιμετώπισε μέχρι τώρα την υπόθεση, μόνον πελώρια ερωτηματικά δημιουργεί.

Διότι, εάν η ιστορία με τις offshore εταιρείες και τα δάνεια εκατομμυρίων που “εξαφανίζονται” είναι αληθινή, κάποιοι υψηλόβαθμοι της τράπεζας Πειραιώς θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στον Κορυδαλλό.

Εάν όχι, είναι άδικο να διασύρεται, η φήμη ενός από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας μας και να σπιλώνονται οι υπολήψεις στελεχών του.

Υπάρχει κάποια απάντηση από το ΣΔΟΕ, ικανή να δικαιολογήσει την τεράστια καθυστέρηση της συγκεκριμένης έρευνας;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-1-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις