Logo

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών για ποινικές ευθύνες υπουργών



 
 

Η εισαγγελέας ΑΠ Γεωργία Αδειλίνη με παραγγελία της προς τη διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας ζητά τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σε βάρος της εισαγγελέως Πρωτοδικών που είχε εκδώσει απορριπτική διάταξη για δύο υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, παρακάμπτοντας το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η έγγραφη παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη αναφέρει τα εξής:

«Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Τη μήνυση εναντίον του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου και της υφυπουργού υγείας Ζωής Ράπτη για παράβαση καθήκοντος και απόκρυψη στοιχείων είχαν υποβάλει συγγενείς των θυμάτων.

Όμως η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας Ειρήνη Κεχαγιά αντί να τη διαβιβάσει αμελλητί στη Βουλή - όπως ορίζει το Σύνταγμα - ζήτησε να τεθεί στο αρχείο κρίνοντας τη μήνυση επί της ουσίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2024 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις