Logo

WRC: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λεμπ (vids)



 
 

loeb_11-11-2011Ο Σεμπαστιάν Λεμπ κατέκτησε τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο του μετά την αποχώρηση του Μίκο Χίρβονεν από το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και στον καναπέ του σπιτιού του. Τώρα διατήρησε τον τίτλο του στα μισά του τελευταίου αγώνα της χρονιάς.

Κι επειδή τίποτα δεν μένει κρυφό στο service park, η Ford και ο Μίκο Χίρβονεν δεν θέλησαν να κρατήσουν σε αγωνία τη Citroen. Ο Φινλανδός δεν μπορεί να συνεχίσει μετά τη ζημιά που έκανε το μεσημέρι στο ψυγείο του Fiesta *.

Έτσι ο Σεμπαστιάν Λεμπ και ο Ντανιέλ Ελενά αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητής για όγδοη συνεχόμενη σεζόν. Ακόμα ένα ρεκόρ για το δίδυμο που θα περιμένει να πανηγυρίσει μετά το τέλος του αγώνα.

Βλέπετε ο Γιάρι-Μάτι Λατβαλα, ο δεύτερος οδηγός της Ford, πετάει στις λάσπες και έχει μειώσει στο ένα δευτερόλεπτο τη διαφορά από τον Λεμπ.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί το Σάββατο (12/11) με έξι ειδικές. Κι αν στη Ford προσπάθησαν να χρυσώσουν το χάπι λέγοντας ότι ο Μίκο έκανε την προσπάθεια του και τουλάχιστον έφυγε εκτός αγώνα, όντας μπροστά, αλλά δύσκολα ο Χίρβονεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ξανά πρωτάθλημα έστω και με λίγες ελπίδες όπως φέτος.

*Ο τίτλος στο... γήπεδο του Λεμπ

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ οδηγεί το Ράλι Ουαλίας με διαφορά τεσσάρων λεπτών από τον Μίκο Χίρβονεν μετά το ατύχημα του Φινλανδού διεκδικητή του τίτλου.

hirvonen_11-11-2011

Είναι νωρίς ακόμη, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Σεμπαστιάν Λεμπ δεν έχασε ποτέ το... κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε πιο κοντά στην κατάκτηση ενός όγδοου τίτλου, του πρώτου με το DS3 WRC μετά το ατύχημα του διεκδικητή του τίτλου, Μίκο Χίρβονεν (φωτό).

Ο Φινλανδός οδηγός της Ford βγήκε εκτός δρόμου στην SS7 ονόματι Ντίφναντ, προκαλώντας ζημιά στο πίσω ελαστικό και στο ψυγείο του Fiesta. Ο Χίρβονεν ολοκλήρωσε τη διαδρομή όπως μπορούσε, ωστόσο βρίσκεται ήδη τρία λεπτά και 52 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λεμπ.

Μόλις μία ειδική νωρίτερα ο Χίρβονεν είχε περάσει μπροστά. Ο Λεμπ δεν εφησυχάζει και περιέγραψε τις... τρομακτικές στιγμες που έζησε σε αυτή την ειδική ενός πολύ δύσκολου αγώνα.

"Η ειδική έκρυβε παγίδες λόγω της ομίχλης. Συνάντησα ομίχλη και λάσπη. Είχα τις στιγμές μου στην ειδική, όμως φτάσαμε στον τερματισμό και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Τώρα πρέπει να δούμε τι συνέβη με τον Μίκο", υποστήριξε ο Λεμπ.

Στη Ford θεωρούν απίθανο να συνεχίσει ο Χίρβονεν τον αγώνα, άρα δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της βραδιάς να έχουμε το όνομα του... νέου παγκόσμιου πρωταθλητή.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-11-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24

σχετικά θέματα:

WRC: Έβδομη συνεχόμενη νίκη στην Καταλονία για Sebastian Loeb (vids)

WRC: Κρατάει τη διαφορά ο Sebastian Loeb (vids)

WRC: Πρώτος ο Λεμπ με σύμμαχο τη σκόνη (vids)

WRC: Αυστραλία - 'Εκοψε ο Λάτβαλα, νίκησε ο Χίρβονεν (vids)

WRC: Ράλλυ Αυστραλίας - 2η μέρα (pics+vids)

WRC: Ολοταχώς για τον φετεινό τίτλο ο Sebastian Loeb (vids)

WRC: Ράλλυ Φιλανδίας (vids)

WRC: Νυχτερινή ειδική και το 2012 στο Ακρόπολις

WRC: O Σεμπαστιάν Οζιέ νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις (vids)

WRC: Πώς το "έσωσε" ο Χιρβόνεν (vid)

WRC: Ράλλυ Ακρόπολις - 2η μέρα (vids)


Τελευταίες Ειδήσεις